Over
Resilijans

Resilijans bestaat sinds 2014 en heeft slechts een bestaansreden. Om het welzijn en geluk in de wereld te bevorderen. En we doen dit door het verzorgen van trainingen op het gebied van mindfulness. De naam Resilijans is ontstaan uit het Engelse woord resilience, wat veerkracht betekent.

De veerkracht van Resilijans gaat over omgaan met (on)gemak. Over sterker en zachter uit een lastige situatie komen. Bij een zware teleurstelling of tegenslag heb je twee mogelijkheden. Je kunt de ervaring je hart laten verharden. Je kunt jezelf beschermen en pantseren, zodat je niet meer gekwetst kunt worden. Of je kunt onderzoeken of je de moed kunt opbrengen om het voelen van gekwetst zijn te accepteren en toe te laten zodat het je verzacht en versterkt. Kortom een ingrijpend proces. Omgaan met ongemak, teleurstelling en pijn is een universeel kenmerk van ons bestaan als mens. Met andere woorden het verbindt ons op een diep niveau.

Kernparadoxen
Kleinschalig en professioneel. Inzicht en ervaring. Onderzoekend en accepterend. Alert en ontspannen. Beslist en mild.

In deze tijd gaat mindfulness niet de universele oplossing voor alle misstanden in de wereld worden en zeker geen quick fix voor alle persoonlijke tegenslag. Het zal ook niet voor iedereen op elk moment de passende stap zijn. Maar als je bereid bent om je automatische patronen mild en vriendelijk te onderzoeken en inzicht en ervaring op te doen op het vlak van milde open aandacht en geluk, dan ben je hartelijk welkom bij een van de trainingen van Resilijans.