MINDFULNESS
INCOMPANY

Wat is een Basistraining Mindfulness Incompany
Speciaal voor het organisaties en groepen is er een incompany basistraining van 8 keer 2,5 uur ontwikkeld. Deze training kan afgestemd worden op uitvoerenden of leidinggevenden. De training vraagt een commitment om 1 uur per dag thuis oefenen met o.a. begeleiding op mp3.

Het leven is een stroom van continu veranderende ervaringen en gebeurtenissen. Sommige daarvan verwelkomen we , andere hebben we liever niet. In deze cursus gaan we onderzoeken wat er gebeurt als je je met milde open aandacht verbindt met de eenvoud van het moment om je zo al oefenend te ontwikkelen op het vlak van veerkracht, evenwicht, levensgemak, innerlijke rust, vriendelijkheid en wijsheid.

Daarnaast is er voor het onderwijs een Vervolgtraining Mindfulness in de Klas, die alleen voor docenten en leerkrachten is nadat ze een basistraining afgerond hebben.

Voor wie is de Basistraining Mindfulness Incompany
In principe staat de training open voor iedereen, die benieuwd is naar de uitwerkng van stilte op welbevinden. Een sceptische open houding is een mooie start. De training heeft het meeste impact als je gemotiveerd bent en bereid om er oefentijd in te stoppen. Niet omdat het moet, maar omdat je daar voor kiest. Je kunt de training preventief inzetten, om b.v. jouw professionele of persoonlijke veerkracht te vergroten of om meer inzicht te krijgen in de werking van milde open aandacht op je welbevinden. Ook curatief kan de training behulpzaam zijn, wanneer je b.v. met een re-integratie traject bezig bent.

Trainingen

HOE ZIET DE BASISTRAINING MINDFULNESS INCOMPANY ER UIT

De gehele training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, waarin we oefenen met milde open aandacht. De training vindt plaats in een rustige en behaaglijke ruimte. We doen individuele oefeningen, oefeningen in tweetallen, bodyscan, aandachtsyoga en we oefenen in verschillende vormen van meditatie (loop- en zitmeditatie). Het is een incompany training voor 8-12 deelnemers. De kosten zijn 325,- per persoon.

Voor alle benodigde materialen wordt gezorgd en deze zijn in de prijs inbegrepen.

VERVOLGTRAINING MINDFULNESS IN DE KLAS

De Vervolgtraining Mindfulness in de Klas is een incompanytraining, waarin naast eigen vaardigheid de toepassing van het geven van mindfulness oefeningen in de klas centraal staat. Daarvoor maken we vanaf de tweede bijeenkomst beeld- of geluidsopnames in de klas, die we samen bespreken, zodat we hierin van elkaar kunnen leren. De training is voor 6-10 deelnemers, die de Basistraining Mindfulness in het Onderwijs training afgerond hebben. De vervolgtraining vindt plaats in 10 bijeenkomsten van 2,5 uur. De kosten zijn 650,- per persoon. Voor alle benodigde materialen wordt gezorgd en deze zijn in de prijs inbegrepen.

MINDFULNESS IN DE KLAS

Mindfulness in de Klas is een zogenoemde dotB training in de klas voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. Het betreft 9 lessen van 50 minuten, waarin milde open aandacht centraal staat. De methode is overgewaaid vanuit Engeland, waar de dotB training op veel scholen vast onderdeel van het curriculum is. De training werkt het beste als de leerlingen er zelf voor mogen kiezen. De kosten zijn 1200 euro. Voor alle benodigde materialen wordt gezorgd en deze zijn in de prijs inbegrepen.