Mindful Coaching Levensvragen en Leidinggeven

Elke fase in ons bestaan kent haar specifieke levensvragen en legt ons soms paradoxale keuzevragen voor. Hoe inzichtgevend en ruimtescheppend kan het zijn om met een belangeloze en onafhankelijke ervaringsdeskundige te delen wat er leeft en door middel van verkennende en soms confronterende vragen op eigen inzichten en antwoorden uit te komen? Kernwaarden in dit proces zijn eigenaarschap, verbinding en discretie.

De betaling hiervoor vindt plaats op "Dana"-basis. Uitleg hierover vind je onderaan dit artikel.

Een bijzondere beroepscategorie waarin ik me gespecialiseerd heb zijn leidinggevenden.

Als je net start met leidinggeven komt er van alles op je af. Het eerste jaar ben je bezig om jezelf op alle inhoudelijke details te ontwikkelen, je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je afdeling goed draait. En of je nou in je eentje verantwoordelijk bent of je hebt een middenmanagerspositie, elke leidinggevende functie kent zijn eigen specifieke ins en outs, die je je zo snel mogelijk eigen moet maken. En vervolgens gaat het dagen dat niet alleen inhoudelijke zaken, maar ook strategische belangen en persoonlijke (on)behulpzame patronen een belangrijke rol spelen in je verdere ontwikkeling als leidinggevende. 

En mijn eigen ervaring is dat je met name op het strategische aspect en zaken, die van binnenuit schuren stappen nodig hebt om door te blijven ontwikkelen. Het kan erg behulpzaam zijn om daar eens samen naar te kijken.

Wat ik je bied vanuit mijn 20 jaar ervaring als leidinggevende en trainer van Schouten en Nelissen is een discrete, mild nieuwsgierig onderzoekende, maar soms ook confronterende manier van kijken naar jezelf. Vragen als:  Welke steeds terugkerende zaken nemen onevenredig veel tijd en energie in beslag? Waar kun je zelf sturen en waar niet? Hoe zit het met jouw eigen balans (bezieling/ambitie, werk/privé, sturen/loslaten) en energie? Wat is er nodig om dat wat je nu doet met passie en verve te blijven doen?

Sparren, intervisie, inzicht, achterste van je tong laten zien, durven onderzoeken en ervaringsgerichtheid staan centraal in mijn manier van werken. Een mogelijke vorm waarin dit kan is in een wandelsessie.

De belangrijkste voorwaarde is dat we in elke sessie minimaal 1 uur ongestoord kunnen werken, bij voorkeur uit de directe werkomgeving. 

De betaling hiervoor vindt plaats op "Dana"-basis, een boeddhistische begrip, wat zoveel inhoudt als: je geeft wat passend is, wat je kunt missen of wat het voor jou waard is. Alles wat je geeft met de juiste intentie is goed. Voor degenen, die het graag wat concreter willen geef ik vaak de richtlijn van het eigen uurloon.

We starten bij voorkeur met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als je de uitdaging aan wilt gaan, neem gerust contact met mij op via info@resilijans.nl of 0624363907 voor de mogelijkheden.