Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. De kosten van de training zijn inclusief werkboek en mp3-oefenbestanden.

Verzekering

WAT IS MINDFULNESS TRAINING TILBURG (MBSR)

Het leven is een stroom van continu veranderende ervaringen en gebeurtenissen. Sommige daarvan verwelkomen we, andere hebben we liever niet. In de Mindfulness (MBSR) Training gaan we onderzoeken wat er gebeurt als je je met milde open aandacht verbindt met de eenvoud van het moment om je zo al oefenend te ontwikkelen op het vlak van veerkracht, evenwicht, levensgemak, innerlijke rust, vriendelijkheid en wijsheid.

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een training, die 40 jaar geleden door Jon Kabat-Zinn is ontwikkeld. In eerste instantie heeft hij het ontwikkeld om de pijn voor uitbehandelde pijnpatiënten te verlichten. na veel wetenschappelijk onderzoek blijkt de training zowel lichamelijk als geestelijk en zowel op het curatieve als preventieve vlak veel positieve effecten op te leveren.

Het is een 8-weekse training van 2 uur per week. Daarnaast omvat de training 1 uur per dag thuis oefenen met o.a. begeleiding op mp3. De kosten zijn 375 euro en intake en alle materialen zijn inbegrepen. 

Voor wie is de Mindfulness (MBSR) Training
In principe staat de training open voor iedereen. Een sceptische open houding is een mooie start. De training heeft het meeste impact als je gemotiveerd bent en bereid om er oefentijd in te stoppen. Niet omdat het moet, maar omdat je daar voor kiest. Je kunt de training preventief inzetten, om b.v. jouw veerkracht te vergroten of om meer inzicht te krijgen in de werking van milde open aandacht op je welbevinden. Ook curatief kan de training behulpzaam zijn, wanneer je b.v. met een re-integratie traject bezig bent. Voor de start van de training vindt er een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats om samen te bespreken of de training op dit moment in je leven past. Het is ook handig om te kijken of er een klik is met de trainer.

Hoe ziet de Mindfulness (MBSR) Training er uit
Voor de start van de training vindt er een kennismakings-/intakegesprek plaats. Er zijn 8 bijeenkomsten van 2 uur, waarin we oefenen met milde open aandacht. We doen individuele oefeningen, oefeningen in tweetallen, bodyscan, aandachtsyoga en we oefenen in verschillende vormen van meditatie (loop- en zitmeditatie).

De eerstvolgende trainingen met open inschrijving starten in september 2024 op maandag, dinsdag en woensdag in de ochtenden en de middagen. Af en toe starten er ook trainingen op maandagavond en woensdagavond. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

De kosten: 450 euro

Alle trainingen zijn kleinschalig (2-4 deelnemers) en vinden plaats in een gloednieuwe verbouwde ruimte in de Nicolaas Pieckstraat 26 in Tilburg.