Mindfulness (MBSR) VERVOLG Training Tilburg

MINDFUL TUESDAY

Verdiepingsavonden Mindfulness
Vanaf 20 september kun je voortaan iedere dinsdagavond samen mediteren. We oefenen vanuit de basishoudingen van mindfulness om met aandacht, mildheid en compassie naar onszelf, en alles wat we daarbij tegenkomen te kijken. De bijeenkomsten zullen iedere week anders gekleurd zijn dankzij de ervaren docenten die hun ervaring op allerlei manieren met jullie zullen delen.


Samen mediteren en elkaar inspireren
De positieve effecten van meditatie zijn inmiddels wel bekend, maar dagelijks in je eentje thuis mediteren vraagt een inzet en toewijding dat voor velen niet zo eenvoudig blijkt te zijn.
De kracht van een meditatiegroep, oftewel een sangha, moet daarom niet onderschat worden; er is een voelbaar verschil als je samen mediteert.
De sangha dient de basisfunctie van mindfulness: herinneren om met nieuwsgierigheid en mildheid aandachtig aanwezig te zijn, in verbinding met wat er in en om ons leeft. Naast dat het een inspirerende en motiverende kracht heeft, werkt het ook verbindend. Juist in een individualistische en gehaaste cultuur is het erg ondersteunend om in een groep te ‘onthaasten’ en verdiepen. We besteden aandacht aan hedendaagse uitdagingen, luisteren
naar innerlijke worstelingen, onderzoeken mogelijkheden en dieperliggende verlangens. Dit helpt om je intenties en visie weer scherp te krijgen.


Voor wie?
Voor wie een mindfulness training heeft gevolgd of wie naar onze inschatting op een andere manier voldoende ervaring heeft met meditatie. Je kan deze avonden zien als een vervolg en
verdieping op de mindfulness training.


Inhoud
Naast de basishoudingen als loop-, zit- en ligmeditatie, zullen wij in de bijeenkomsten dankbaar gebruik van een rijke materie. Denk daarbij aan de Insight Dialogue-methode, Deep Listening-methode, Mindfulness-based Compassionate Living, MBSR en MBCT, Inzichtsmeditatie, en andere boeddhistisch geïnspireerde methodes.
Meditatie is niet zomaar een techniek, het is een manier van leven, een levenskunst. Elke vorm van kunstbeoefening vraagt om inzet, toewijding, beoefening en onderzoek. We contempleren op verschillende thema’s die ons doen opleven, verzachten en vertrouwen. We laten innerlijke reacties, gedachten en emoties diep tot ons doordringen, we leren ze toe te laten, erbij aanwezig te blijven zodat de stilte zaait en woorden inzicht en helderheid
oogsten.


Redenen om mee te doen:
- de beoefening van mindfulness opfrissen en verdiepen
- de steun van een groep ervaren in je beoefening
- het verdiepen van je kennis en ervaring doormiddel van nieuwe meditatiethema’s
- een mogelijkheid om je eigen thema’s in te brengen
- een meditatie die wat ons betreft altijd doorgang kan vinden: live, hybride of online
- kleine groep, maximaal 12 deelnemers


Begeleiders:
Jan Vrenssen, Laura Las en Kasper Meulesteen zijn alledrie zeer ervaren mindfulness
docenten (lid van de VMBN en VVM).

Wanneer en hoe laat?
Dinsdagavond  20:15 - 21.45 uur


Kosten
De eerste twee bijeenkomsten zijn gratis. Dit bied je de mogelijkheid om te komen proeven
en voelen. Smaakt het naar meer, dan kun je kiezen uit de volgende opties:
- €10,00 per keer
- €25,00 per maand
- €200,00 per jaar


Taal / language
Nederlands, however, when you don’t understand Dutch enough to follow instructions and
explanations, feel free tot contact one of the teachers for the possibilities.


Locatie:
Het Zonnelicht, Lanciersstraat 90G, 5017 CT Tilburg

 

Aanmelden mag via mindfultuesdaytilburg@gmail.com of je kunt gewoon op de avond zelf binnenlopen om te kijken of het wat voor je is.